AF-X fireblocker

AF-X Fireblocker on seuraavan sukupolven automaattinen sammutusjärjestelmä. AF-X Fireblocker käyttää sammuttamiseen patentoitua aerosoliteknologiaan perustuvaa kiinteää sammuteainetta.

AF-X Fireblocker edut verrattuna muihin sammutusjärjestelmiin:

Ei vettä, Ei vaahtoa, Ei jauhetta – vähentää välillisiä vahinkoja
Ei kaasua – Happitaso tilassa pysyy vakiona, ei paineentasausventtiileitä
Kiinteä sammuteaine – Ei vuotavia tilaa vieviä paineastioita, vähäinen huollon tarve
Helppo asentaa – ei muutoksia rakenteisiin, ei putkitöitä, nopea asennus
Modulaarinen – Laajennettavissa helposti, tilan käyttötavan muuttuessa helppoa poistaa tai laajentaa
Alhaiset elinkaarikustannukset – kilpailukykyinen hankintahinta, asennuksen yksinkertaisuus, edullinen huoltaa
Ympäristöystävällinen – Ei tuhoa otsonikerrosta, harmiton ihmisille, eläimille ja ympäristölle

Miksi AF-X Fireblocker on ylivoimainen verrattuna muihin aerosolisammuttimiin:

Parantunut tehokkuus – tehokkaamman aerosolin ansiosta vähemmän sammuteainetta per m³, vähemmän sammutinyksiköitä, vähemmän kuluja
Alhaisempi purkauslämpötila – helpottaa aerosolin suuntausta ja tekee siitä turvallisemman
Nopeampi sammutus – parannettu ja tehokkaampi kiinteän sammuteaineen muuttuminen aerosolisammutteeksi
Turvallinen ja vaaraton – ainoa aerosolisammute, joka alittaa IDLH-arvot (immediately dangerous to life or health) purkaantumisvaiheessa, markkinoiden turvallisin aerosolisammute
Aerodynaaminen suutin – aerosolin nopeampi ja tasaisempi leviäminen
Integroidut liittimet – yksinkertaisempi asennus ja nopeampi huolto

AF-X Fireblocker

Pienet tilat – alle 1 m³ - 15 m³, AF-X Fireblocker sammutingeneraattori voidaan aktivoida siihen liitettävällä kaksoismetallilämpötunnistimella tai vastaavasti eri lämpötiloihin reagoivalla lämpöjohtimella. Nämä itseaktivoituvat yksiköt eivät vaadi ohjauspaneelia ja ne voidaan asentaa suoraan suojattavan kohteen sisälle, eli kyseessä on kohdesuojaus. Ideaalinen ratkaisu muun muassa sähkökaappeihin, CNC- koneisiin, muuntajakaappeihin, kompressorihuoneisiin, moottoritiloihin, sähkökeskuksiin ja lukuisiin muihin suojattaviin kohteisiin.

Suuret tilat – Suuremmat tilat ja huoneet voidaan helposti suojata seiniin kiinnitettävillä tilan mukaan skaalautuvien AF-X Fireblocker sammuteyksiköiden avulla. Tällöin puhutaan tilasuojauksesta. AF-X Fireblocker on yhteensopiva yleisimpien paloilmoitinjärjestelmien kanssa. Sopiva paloilmaisin valitaan aina kohteen mukaan.

Myös pienemmät tilat, kuten kontit voidaan helposti varustaa AF-X Fireblockerilla johon on liitetty ohjauspaneeli. Tällöin AF-Fireblocker aktivoituu esimerkiksi kun se havaitsee savua. Järjestelmä voidaan varustaa myös manuaalisille laukaisuyksiköillä. Näin palo saadaan sammumaan jo heti alkuvaiheessa ja vältytään lisävahingoilta.

Korkealaatuinen AF-X Fireblocker aerosolisammutinjärjestelmä:

AF-X Fireblockerin on suunnitellut, kehittänyt ja valmistanut hollantilainen AF-X Internatonal B.V. yhteistyössä Aerospace Propulsion Productsin kanssa. APP on osa Ariane Groupia, jonka liikevaihto vuonna 2020 oli 2,7 miljardia euroa. AF-X Fireblocker on suunniteltu ja valmistettu seuraavien standardien mukaisesti:

EN 15276-1:2009
ISO 15779
UL 2775
NFPA 2010
AS 5062-2016
AS 4487-2013
IMO 1270
ISO 9001:2015